söndag, juni 5

Örnsbronx bäst igen

Det stod 2-1 ett i halvtid till oss. Rytmus hade spelat med en man mindre och jag sa att Rytmus spelat överraskande bra. De flesta höll med. Men inte Nisse förstås, lagets bad boy, han tyckte att de sög. Han är så tuff.

Ragge hatar två saker inom musiken. Lasse Winnerbäck och Rytmus-elever, vilket han påpekade innan matchen. Så för honom var mötet stor prestige.

På förhand var matchen redan vunnen. Vi låg i toppen av tabellen och Rytmus i botten. Och när dom bara hade 10 man att ställa upp med kunde vi lika gärna ställa in, kände jag, som älskar att underskatta lag.

Matchen hade pågått tre minuter när vi vaknade upp från koman. Rytmus hade många individuella spelare som var riktigt bra. Dom var tekniska och snabba. Backlinjen hade fullt upp till en början. Efter en kvart var vi inne i matchen även om passningsspelet var fantastiskt dåligt från vår sida. Det började märkas att vi var en man mer på plan och hade fyra avbytare.

Efter tjugo minuter gjorde Noah 1-0. Spelaren som hade mest boll i vårt lag till en början. Nu ägde vi matchen. Pontus hade ett skott i ribban efter en hörna och vi bombade på som fan. Men Rytmus målvakt stod emot. Efter en halvtimme får Rytmus en hörna som slås in direkt i bortre krysset. Helt otagbart för mig. Jo. Det var mycket vind och jag var hårt trängd. Det är definitivt ingenting som jag ska lastas för även om halva backlinjen häcklade mig att nu blir det en etta i betyg.

Pontus gjorde 2-1 sen. Oerhört förlösande. Han behöver göra mål för att inte bli utfryst av oss andra.

2-1 stod sig till halvtid. Vi var halvnöjda med vår insats.

I andra halvlek spelade vi fantastiskt bra. Det är njutbart att se oss spela ibland. Älskar när vi får rulla, vagga, bollen längs backlinjen, tre fyra passningar, innan vi får upp den på det centrala mittfältet, där David, Danne, Noah, oftast kan ta emot bollen ostört och spela den vidare på kanten eller släppa den på djupet på anfallarna. Danne slog ett par riktigt fina bollar som påminde om att sätta en varm kniv i smör.

Tack vare vårt fina spel orkade inte Rytmus stå emot. Målen trillade in i stril ström. Martin gjorde äntligen mål. Nisse också. Han delar skytteligan med Danne nu. Putte fick också göra mål. Han såg ut som ett åskmoln i första halvlek, fick faktiskt mycket dåliga passningar slagna till sig då, men i andra såg han nöjdare ut. Det är viktigt för laget att han mår bra. Sen fick även, trumvirvel, champagnesprut, kanonsalva, Robban göra mål. Han bytte med Nisse i slutet och precis när han kom in fick han en drömpassning av David, han blev fri och gjorde mål. Det blev givetvis kramkalas.

6-1 slutade matchen. Betyg på oss: 3 av 4. Andra halvlek var nog vår bästa.

Vill passa på att lyfta fram Olle också. Nisses bros. Jag var lite tveksam till honom innan. Inte en skitstövel till liksom. Men han visade stor ödmjukhet. Både på och utanför plan. Det märktes att han spelat på en högre nivå. Han är den enda backen i Örsnbronx historia som gjort en överlappning i maxfart. Som tränare älskar man att se sånt. Ska vi spela riktigt seriespel i framtiden måste vi ha den kvalitén.

Inga kommentarer: