måndag, maj 23

Betygen ska sättas. Som vanligt har det varit svårt. Alla gjorde en bra match. Alla är värda minst en tvåa, två stycken har fått treor. Kanske att någon till borde ha fått det betyget, men jag håller som sagt hårt på betygen.

Trea
Danne. Ägde mittfältet i första halvlek. Visade sig bra och spelade ödmjukt, passade mycket i sidled vilket gjorde att vi ägde bollen i svåra lägen. Kom bort lite i andra men tack vare ett snyggt mål i avslutningen får han en trea.

Ragge. Spelade mittback hela matchen, blir nog kvar där efter lördagens insats. Hade nog mest boll under hela matchen. Spelade enkelt och slog knappt bort en enda passning. Imponerade även i positionsspelet, vann nickdueller och närkamper. Såg deffad ut när han bytte om. Drog på sig ett gult kort för tjafs/grufs med en motståndare.

Tvåa
Flavio. Här, här, här! Jag kommer på bortre! Ut på vänstern! Det hörs när Flavio spelar fotboll. Han skriker och gestikulerar efter bollen hela tiden. Han såg sugen ut i lördags. Gjorde bra löpningar i första. I andra halvlek när vi hade mindre boll slet han hårt i defensiven. Gjorde sin bästa match för året.

Martin. Utnyttjade sin kraft och tyngd i närkampsspelet. Var omutbar som vänsterback i första. Hade mycket boll och såg ut att trivas med den. Har som sagt fått till sitt passningsspel. Slog återigen en fin fin hörna som Manne nickade i mål.

Carlsson. Kommer ut bra på halvchanserna. Hade som vanligt inte mer än två tre skott på sig. Stod lite fel på målet. Men annars stabil. Han väntar fortfarande på att göra en stormatch. Han har det i kroppen.

Totti. Har haft problem med psyket. Varit nervös vilket visat sig tydligt i hans spel, dåliga passningar och förstatouchar som hamnat i skogen. I lördags var gamla Totti tillbaka på högerbacken. Han spelade tryggt. Slog knappt bort en passning och hade två assist. Ett inkast och ett fint inlägg.

Manne. Såg lite trött ut efter en kortare tids sjukdom. Men får ändå en stark tvåa. Kan spela precis var som helst i laget och göra det med bravur. Spelade mestadels anfallare. Fick äntligen göra mål på nick.

Putte. Det är på mitten han ska spela. Hamnade på högerkanten tjugo, tjugofem, men kom bort där. När han kom in på mitten visade han klass utan att glänsa. Är viktig i sitt spel när han kommer ner och möter ena ytterbacken, tar emot och byter kant. Där är han viktig. Krigade hårt i defensiven i andra när vi hade det motigt.

Mackan. Har skärpt till sitt passningsspel ordentligt. Bättre fart och bättre precision. Hade en stenhård frispark från trettio meter, magisk träff, som keepern gjorde en skön tv-räddning på. Slog ett par fina långbollar också. Bland annat en till Manne i andra, som det kanske borde ha blivit mål på. Hade mer att göra defensivt i andra. Nästan värd en trea.

Matchens spelare: Svårt. Var inne på Totti som stod för två viktiga assist, 1-0 och 2-0. Men efter övervägande och påtryckningar från Manne, han tyckte direkt efter matchen att Ragge skulle ha utmärkelsen. Och jag håller med. Det var gamla Ragge som var tillbaka. Knappt ett misstag på hela matchen. Nu hoppas vi bara att han orkar hålla formen.

2 kommentarer:

Mackan sa...

Kung Jr!
Underbart att få sitta i kontorsstolen bakom dig!

Anonym sa...

hahahaha. kände exakt likadant med att spela med dig. Kändes inte som jag lyfte ett defensivt finger på hela matchen. jajaja. ära att få matchens. du vet hur löjligt glad jag blir bubbis. tack till dig och markus OCH manne

jr